Сарадња школске библиотеке са Народном Библиотеком „Христо Ботев“

Школске библиотеке играју кључну улогу у развијању навика читања и коришћења информација код ученика. Оне су не само простор у којем се чува књиге, већ и место где се подстиче љубав према читању и истраживању. У складу са тим, сарадња са другим библиотекама, као што је Народна Библиотека „Христо Ботев „у Босилеграду, постаје важан део образовног процеса.

Један од главних циљева наше библиотеке је да пружи ученицима широк спектар књига и ресурса који ће им помоћи у њиховом образовању. Уз то, сарадња са другим библиотекама омогућава приступ већем броју књига, часописа, истраживачких материјала и других извора информација. Тим поводом 19. маја ове године посетили су нас наши основци у пратњи са представницима њихове школске библиотеке. Притом смо имали могућност размене искустава и идеја између библиотекара и наставника, што даље унапређује квалитет образовања.

У склопу сарадње са Народном Библиотеком „Христо Ботев“ у Босилеграду, чланови библиотечке секције у нашој школи имају прилику да користе њихове ресурсе и услуге. То укључује приступ њиховој колекцији књига, електронским базама података, архивима и другим материјалима који могу бити од користи ученицима приликом истраживања и израде школских пројеката.